{ "title": "Bitter Kakao", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/bitter-kakao.jpg", "date": "21.01.2024 05:05:20", "author": "FAZLI BAŞ", "article": [ { "article": "Bitter Kakao, Çay, çeşitli meyve sebzelerin yapımında kullanılır. Çikolata da kullanılan yağlarda, diğer yağlar gibi kalorilidir, fazlası kilo almanıza sebep olur. Bitter çikolata, sağlık için faydalı yağlar içeriyor. Glikozu azdır ve metabolizmayı hızlandırır. Kan şekerini artırarak obeziteyi ve diyabeti engeller. Özellikle gençlerin olmazsa olmazıdır. Onlar için bu kadar önemli olmasının sebebi, ruh haline iyi geliyor olmasıdır. Bu kanı, bilimsel çalışmalarla tescillenmiştir. Beyin fonksiyonlarına iyi geldiği, MR çekiminden kısa süre önce kakaolu içecek içmiş olan kişilerde yapılan bir araştırmaya göre, beyin fonksiyonlarının arttığı ispatından saptanmıştır. Bir çikolata ne kadar acı ise faydası da bir o kadar fazladır. Eğer sıkı bir çikolata tüketicisiyseniz, acı veya bitter çikolataya alışmanız çok kolay olacaktır. Doğum gününde, herhangi bir kutlamada tercih edilir.

Bitter Kakao Malzemeleri
Bitter Kakao Nasıl Yapılır?

Kakao yağını eritin, üzerine pudra şekerini ilave edin, kakaoyu da ekledikten sonra hızlıca çırpın ve pürüzsüz bir görüntü elde ettikten sonra ocağı kapatın. İstediğiniz kalınlığa uygun bir kabın tabanına yağlı kâğıt koyup karışımı üzerine boşaltın ve buzdolabına donmaya bırakın. Donduktan sonra parçalara ayırıp servis edin.

Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Çikolatanın kullanacağız iç malzemenin (Yemiş meyve v. B.) üzerinden ya da kalıplardan akıp gitmemesi için en az %70 kakao yağı barındırmanız gerekir ve paket çikolatalar bu oranı korumamaktadır. Kullanacağınız çikolatanın ısısını çok iyi dengelemeniz gerekiyor. Yani çikolatayı eritip, soğutup tekrar ısıtma işlemini yapmalısınız ve bu işlem \"temperlenmek\" olarak anılır. Temperlenmemiş çikolata kullanırsanız üzerinde gri tonlarda çizgiler oluşabilir, çikolatanız mat bir görünüme kazanır ve yediğinizde ağzınızda kum gibi bir tat bırakır. Temperlenmiş bir çikolata ise tam aksine daha parlaktır, yediğinizde ise ağzınızda güzel bir tat bırakır.

" } ] }