{ "title": "Evde Kakaolu Puding", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/evde-kakaolu-puding.jpg", "date": "19.01.2024 21:43:15", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Evde Kakaolu Puding, Genelde çocuklar başta olmak üzere hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir tarif vereceğim sizlere. Hem yapımının basitliği hem de çok fazla bulaşık çıkarmadan uygulayabileceğiniz tadına doyum olmayacak bu lezzetli tarif için çok fazla bir malzemeye ihtiyacınız olmayacağı gibi hem vakit yönünden hem de tahminlerime göre hemen hemen her mutfakta olduğunu düşündüğüm malzemeler ile harika bir tatlı ziyafeti olacaktır.

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi tarifin en önemli malzemesi kakao. Süpermarketlerde ve hatta mahalle arasındaki bakkallarda dahi bulabileceğiniz farklı firmaların ürettiği birçok kakao markası mevcut. En pahalısı en iyisidir demiyorum. Fakat yine de sizler isim yapmış markaların ürünlerinden kullanırsanız yaptığınız kakaolu pudingden daha çok lezzet alabilirsiniz.

Ben genellikle bu tarifi uyguladıktan sonra sıcakken ufak göze hoş gelen kaplara koyup üzerine biraz Hindistan cevizi ilave edip öyle servis ediyorum. Farklı malzemeler ile süslemekte mümkün nedense bana çok farklı tatlarla pudingin tadını örtmek çok yanlış geliyor. Yine de sizler Antep fıstığı, fındık gibi çerezleri havanda döverek veya meyveleri dilimleyerek üzerine ekleyebilirsiniz. Yine de bence en iyisi Hindistan cevizi eklemek. Sözü daha fazla uzatmadan evde kendiniz enfes bir kakaolu puding hazırlamak isterseniz işte tarifim.

Evde Kakaolu Puding malzemeleri
Evde Kakaolu Puding Nasıl Yapılır?

Yaklaşık altı adet puding kasesini piştikten sonra pudingleri koymak için hazır olarak bekletin. Daha büyük porsiyonlar hazırlamak isterseniz kâsenin hacmini arttırdıkça kâse sayısını düşürün. Kakao, nişasta, şeker ve tuzu normal boy bir tencerede herhangi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Üzerine sütü, kullanmak isterseniz vanilya özütünü ve tereyağını ekleyip orta ocakta yüksek ateşte ocağa oturtun ve tüm malzemeler tamamen özleşene kadar yaklaşık 5-6 dakika boyunca çırpma işlemini bırakmadan karıştırın. Karışım yoğunlaşma başlayınca ocağın altını biraz kısın ve çırpma işlemine tencerenin tabanını sıyırarak sürekli devam edin.

Aşağı yukarı 8-10 dakika sonra karışım iyice yoğunlaştığında kıvamını kontrol etmeye başlayın. Çırpma aparatını kaldırdığınızda yapışan puding yoğun ve ince bir şekilde tencereye doğru akıyorsa pişirmeye devam edin bu testi yakın aralıklarla tekrarlayın. Pudinginiz çırpma telinden tencereye doğru akmıyor onun yerine öbek öbek dökülüyorsa kıvamı hazır demektir. Ocağı kapatıp 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servis kaselerine paylaştırın. Kaseleri 30-40 dakika kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından bir tepsiye dizip üstlerini folyo veya streç film ile kapattıktan sonra en az 1 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın. Eğer servis etmek için vaktiniz yoksa pudingi kaselere paylaştırdıktan sonra servis yapacağınız kadarını üzeri açık bir şekilde 30-35 dakika buzlukta veya içerisine su koyduğunuz bir tepside soğuyuncaya kadar bekletip servis yapabilirsiniz. Hava ile temas etmesini engellediğiniz durumlarda buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün saklayabilirsiniz. Servisi tabakta yapmak isterseniz kâseyi tabağın üzerine ters çevirip kâseyi sarsma yöntemi ile tabağa şeklini bozmadan düşmesini sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }