{ "title": "Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/hindistan-cevizli-kakaolu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 07:04:17", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye, Kurabiyeler mutfaklarımızdan eksik olmayan tatlardandır. Yapılması çok kolay yemesi ise çok zevkli olan bir besindir. Özellikle evde çocuklarımızın severek tükettiği yiyeceklerdendir. Kurabiyeyi ben yapmasını da yemesini de çok severim. Bugün sizlerle çok sevdiğim bir tarifi paylaşacağım. Evinize gelecek misafirler için oldukça gösterişli bir sunum olacağından emin olabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Malzemeleri
İçi için
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisine yumurta, sıvı yağ, margarin, şeker, kakao, vanilya ve kabartma tozunu alıp malzemeleri hep bir karıştıralım. Sonra ununu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Elimize yapışmayan biraz yumuşak bi hamur olacak. Hamuru dinlendirmeye bırakıp iç malzemesini hazırlayalım. Bir kabın içerisine Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım iç harcımız da hazır. Şimdi kurabiyeyi yapmaya başlayalım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlamayalım. Sonra ortasını oyalım iç harçtan koyalım ve tekrar yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 180 derecelik fırında pişirmeye bırakalım. Kurabiyeler pişene kadar şerbeti hazır edelim. Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım limonunu da sıkıp kaynamaya bırakalım. 10 dakika kaynadıktan sonra altını kapayalım. Kurabiyeler piştikten sonra biraz soğutalım ve önce şerbete sonra da Hindistan cevizine batırarak servis yapın.
" } ] }