{ "title": "Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/hindistan-cevizli-kakolu-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 02:51:14", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye, Kurabiye, tatlı kuru pasta çeşitlerinden birisidir. Beş çaylarının vazgeçilmezidir. Çeşit olarak çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Burada anlatılacak olan Hindistan cevizli kakaolu kurabiyedir.

Hindistan cevizli kakaolu kurabiye için gerekli malzemeleri
Hindistan cevizli kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

İlk olarak karıştırma kabına yumurta kırılır. Yumurtanın üzerine bir su bardağı pudra şekeri eklenir. İki dakika boyunca çırpılır. Sayılmış olan malzemelerin hepsi karıştırma kabına eklenir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Tepsinin tabanı yağlanır. Kulak memesi kıvamına getirdikten sonra kurabiye hamurları ceviz büyüklüğünde tepsilere dizilir. Fırın, kurabiyeler koyulmadan önce iki yüz derecede ısıtılır. Beş dakika sonra tepsi fırına yerleştirilir. On beş dakika boyunca pişirilir. Hindistan cevizli kakaolu kurabiyelerimiz hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }