{ "title": "İçi Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/ici-hindistan-cevizli-kakao.jpg", "date": "20.01.2024 00:28:17", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "İçi Hindistan cevizli kakaolu kurabiye, Kurabiye sevenler için enfes bir tarif. Kurabiye yapmayı ve yemeyi çok seviyorsunuz ve misafiriniz de gelecek fakat hep aynı kurabiyeyi yapmaktan ve ikram etmekten sıkıldınız. Herkesin yaptığı ve bildiği tariflerden farklı olsun ve şaşırtsın istiyorsanız içi Hindistan cevizli kakaolu kurabiye tam size göre. Dış kısmı ağızda dağılan bir kurabiye içi kısmı sürpriz le dolu pir lezzettir. Hem görünümü olsun hem de lezzeti ile olsun misafirlerinize ve sevdiklerinize keyifle ikram edebilirsiniz.

İçi Hindistan cevizli kakaolu kurabiye için gerekli malzemeler
İçi için gerekli malzemeler
İçi Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ve sıvı yağı derin bir kâseye koyup içine pudra şekeri, iki adet yumurta sarısını, iki kaşık kakao, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Ayırdığımız küçük parçalardan bir tane alıp avuç içinde yuvarlayıp ve ortasını açıyoruz. İçine Hindistan cevizi pudra şekeri ve yumurta akı ile hazırladığımız karışımdan bir kaşık koyup yuvarlıyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye kurabiyelerimizi diziyoruz. Hazırladığımız hamur bitinceye kadar devam ediyoruz. Kurabiye yapma işlemimiz bitince önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk. Pişiriyoruz. Yapmış olduğunuz içi Hindistan cevizli kurabiyeyi severek yiyeceğinizi umarak afiyet olsun diyorum.
" } ] }