{ "title": "Islak Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/islak-kakaolu-kek.jpg", "date": "23.01.2024 03:29:14", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Islak Kakaolu Kek; özellikle çocukların severek yedikleri bir pasta türü olan kek, hamurunun yumuşaklığı ve çok değişik şekillerde hazırlanması ile vazgeçilmez tatlardandır. Kek yapımı oldukça pratik, tarifler genel olarak birbirine benzer malzemeler ile yapılıyor olsa da ana maddenin değişmesi ile yapılan kek de tamamen değişim gösterebilmektedir. Sade kek, havuçlu kek, tarçın ve cevizli kek, kakaolu kek, çaylı kek başlıca kek isimleridir. Bunun yanında yaş pasta tabanı olarak da kek hazırlanabilmektedir. Hatta, dere otlu peynirli kek de tuzlu kekler arasında yer almaktadır. Şimdi sizlere.

Islak Kakaolu Kek Malzemeleri
Islak Kakaolu Kek Sosu için
Islak Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar bir çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika kadar daha çırpıyoruz. Kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu bir elekte eleyerek karışımımıza ekliyor ve tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Yağlanmış kare bor cam tepsiye hazırladığımız hamuru boşaltıp, önceden ısıtılmış 180c'lik fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Sosu için ise bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp, kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesip, üzerine ılık sosu döküyoruz (Kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kek kuru kalacaktır). Servis tabağına alıp üzerini, Hindistan cevizi ya da toz fıstık ile süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.

" } ] }