{ "title": "Kakao Tozu", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakao-tozu.jpg", "date": "19.01.2024 12:51:25", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "
Kakao tozu

Kakao tozu, çikolata yapımının ham maddesidir. Orta ve kuzey Amerika'da yetişen kakao ağacının meyvesinden yetişir ve bu meyvenin çekirdekleri temizlenerek belli aşamalardan geçerek, toz haline getirilir. Marketlerde satılmak üzere ambalajlara konularak, ithal edilir. Genellikle mutfakta pasta işlerimizde sık kullandığımız ve hamurlu tatlılarımıza, ayrı bir renk veren gıdadır. Kakao tozunu, çocuklarımız ise genellikle sütlerin içine katarak içmektedirler. Özellikle keklerimize ayrı bir tat veren kakao, lezzet açısından da kendini fark ettirir. Soğuk kış günlerinde sıcacık çikolata içmek, ayrı bir zevk verir insana. Kakaolu pudingler, hemen hemen her gün evimizde yapılan tatlılardır.
" } ] }