{ "title": "Kakaolu Browni Kurabiye", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Kakaolu-Browni-Kurabiye-23.jpg", "date": "19.01.2024 20:24:18", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kakaolu browni kurabiye: tatlı türü bir kurabiyedir. Şerbetli bir kurabiye olan kakaolu browni kurabiye alışıla gelmiş kurabiyelerin dışında bir tattır. Oldukça lezzetlidir. Yoğun kakao tadı ve şerbeti kurabiyeye ayrıcalık katan özelliklerindendir. Kakaolu browni kurabiye büyük, küçük herkesin yaz, kış yiyebilecekleri özel bir kurabiyedir. Kolay ve pratik bir yapımı vardır. Ünlü ve hemen hemen herkesin bildiği browni kurabiye özellikle misafir alımlarında servis tabağında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Misafir alımlarının yanı sıra ailece oturup neşe ile yiyebileceğiniz bu kurabiye televizyon başında ailece lezzet şöleni yaşayacağınız bir kurabiye çeşididir. Sizde tüm ailenizle güzel lezzetler paylaşmak istiyorsanız ve çay saatlerini boş geçirmek istemiyorsanız kakaolu browni kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Kakaolu browni kurabiye için gerekli malzemeler
Kurabiyeyi ıslatmak için
Kakaolu browni kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Derin bir tencere içerisine suyu ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Biraz limon suyu da ekledikten sonra kısık ateşte tencerenin kapağını kapatmadan 5-10 dakika pişirin. Şerbet biraz koyulaşınca ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Böylelikle kakaolu browni kurabiyenin şerbeti hazırlanmış olur. Şimdi kurabiyenin hamuruna geçelim. Derin bir kab içerisine tereyağını koyun ve yoğurun. Oda sıcaklığında yumuşatılan tereyağı yoğrulma aşamasında daha yumuşak bir hal almaktadır. Yumurtayı yoğrulan tereyağı içerisine kırın ve kakaoyu ekleyerek 1-2 dakika yoğurun. Sonrasında pudra şekeri ve sıvı yağı da karışım içerisine ekleyerek yoğurmaya devam edin. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaştığı zaman un eklemeyi durdurarak iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Fırın tepsisini yanınıza alarak içine yağlı kâğıt serin. Hazırlanan hamuru yanınıza alarak ceviz büyüklüğünde hamur koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra hafif baskı uygulayarak yassı bir şekil oluşmasını sağlayın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yapılan kurabiyeleri tek tek dizin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeleri pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın. Kurabiyeleri ilk sıcaklığında iken soğumadan şerbete batırıp çıkarın. Islatılan kakaolu browni kurabiyelerin üzerine Hindistan cevizi serpiştirin. Artık servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }