{ "title": "Kakaolu Çatlak Kurabiye", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakaolu-catlak-kurabiye.jpg", "date": "18.01.2024 23:14:47", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kakaolu Çatlak Kurabiye, Özellikle pastanelerde gördüğümüz ve görünüm itibariyle bizleri cezbeden ve lezzetiyle damaklarımızı şenlendiren bu harika kurabiyeleri evde de yapmak mümkün. Kakao yerine çikolata ile yapmak isterseniz önermem çünkü ne kadar denerseniz deneyin hem şekil olarak yayvan bir hal alıyor hem de çatlamıyor üstelik çikolatalı yapmak için tereyağı kullanmanız gerekir kakaolu da ise biraz sıvı yağ işimizi görüyor. Özellikle çay keyifleri ve özel davetlileriniz için harika bir kurabiye. Yapmamak için bir neden yok yani. Vereceğim ölçüler bir tepsi ve yaklaşık 18-20 adet çıkıyor.

Kakaolu Çatlak Kurabiye Malzemeleri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta sıvı yağ, şeker, kakao ve vanilyayı karıştırın yumurtaları ekleyip mikser ile çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip hamur elinize hafif yapışacak bir hal alana kadar karıştırın ve buz dolabında üç saat kadar beklemeye alın. Fırını 160 derecede ısıtıp tepsiye yağlı kâğıt serin. Bir tepsiye pudra şekeri koyun ve hamurdan ufak toplar alıp elinizde yuvarlayın ama kesinlikle üzerinden bastırmayın daha sonra pudra şekeri bulunan tepsiye atın ve her tarafına pudra şekeri bulaşacak şekilde tepsiyi sallayın, pudra şekerine bulanmış kurabiyeleri tepsiye dizin. Hamur elinize yapışabilir bu durumda elinizi hafif ıslatabilir ya da biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 12-13 dakika pişirin daha fazla pişirmeniz halinde sertleşip kuruyabilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }