{ "title": "Kakaolu Cevizli Kek", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakaolu-cevizli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 09:56:33", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kakaolu Cevizli Kek, özellikle kek türleri arasında en çok tercih edilerek hazırlanan kek çeşididir. Mükemmel lezzetine katkı sağlayan cevizin insan vücuduna sağlamış olduğu yararları da ayrıca sayılmayacak kadar fazladır. Kolaylıkla ve çarçabuk hazırlanabilen bu kek tarifini özellikle çocuklarınız ve konuklarınız için hazırlayabilirsiniz. Kakaolu cevizli kekin damakları şenlendirmesinin yanı sıra mükemmel görselliği ile de gözlere hitap eden görselliği ile de büyük beğeni toplamaktadır. Ayrıca kekin birkaç gün bekleyerek bayatlaması halinde dilimlenerek dilimler arasına sürülen krem şanti veya pasta kreması ile şahane bir pasta şekline de getirilebilmektedir. Buzdolabında saklanmadığı durumlarda kapaklı kek kalıplarında saklanması halinde 2-3 gün saklanması mümkündür. Kakaolu cevizli keki çat kapı gelen misafirleriniz için, kabul günlerinizde veya çocuklarınız için hazırlayarak harika bir lezzete imza atabilirsiniz.

Kakaolu Cevizli Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Kakaolu Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu cevizli kek hazırlığımıza ilk olarak derin bir karıştırma kabının içerisine 4 adet yumurtaları kırdıktan sonra 1 su bardağı silme toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar karışım köpük, köpük oluncaya kadar çırpalım. Ardından iyice çırpılan şeker ve yumurtanın üzerine 1 su bardağı süt ve sıvı yağ ekleyerek elde edilen karışımı tekrar mikserle 3-4 dakika kadar çırpalım. Ayrı bir kabın içine 1 su bardağı elenmiş un, 2 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya ve 2 çorba kaşığı kakaolu ilave ederek karışımı iyice harmanladıktan sonra çırpılmış karışımın üzerine ekleyerek 3-4 dakika kadar çırpmaya devam ederek kek hamurumuzu pürüzsüz bir kıvama getirerek 1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz içi ilave ederek birkaç kez karıştırdıktan sonra hazır hale gelen kek hamurumuzu tabanına yağlı kâğıt yayılmış dikdörtgen fırın tepsimize dökerek yayalım. Hazırlanan kekin çok daha iyi kabarmasına yardımcı olacak püf noktası ise tepsiyi tutup 1-2 santim yukarıya kaldırarak nazik bir şekilde yere yavaşça bırakalım. Uygulanan bu işlem ile kek hamurunun hava alması sağlanarak oldukça iyi sonuçlar elde edilerek kek mükemmel bir şekilde kabaracaktır.

Hazır hale gelen kekimizi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak fırının kapağını açmadan 40- 45 dakika kadar pişmeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda kekin pişip pişmediğini anlamak için mutlaka kürdan testinden geçirmeyi ihmal etmeyelim. Şayet keke batırılan kürdana hamur yapışıyorsa sıcak fırının içinde 5-10 dakika kadar bekleterek kekin çekmesini sağlayalım. Ardından keki fırından alarak oda ısısında bekleterek soğumasını sağladıktan sonra istediğimiz şekilde dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }