{ "title": "Kakaolu Islak Kek", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakaolu-islak-kek(3).jpg", "date": "19.01.2024 09:23:02", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kakaolu ıslak kek, genellikle kek çayın yanında vazgeçilmeyen bir lezzettir. İsteğe göre sade keke, kakaolu kek, çaylı kek, ıslak kek, meyveli kek, damla çikolatalı kek gibi pek çok seçenekte lezzetli kekler hazırlanabilmektedir. Kek en çok çocukların sevdiği en güzel atıştırmalık bir besindir. İçinde kullanılan malzemeler ile oldukça besleyici ve yararlı besin ögesidir. Keklerde en çok dikkat edilmesi gereken husus güzel kabarmasıdır. Eğer kekiniz kabarmaz ise hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın basık ve havasız bir kekiniz olur. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise Kekin yapım aşamasında yumurta ve şekerin iyice çırpmaya özen gösterilmesidir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek çırpma işlemine devam edilmelidir. Kekinizin güzel olması için diğer bir husus ise fırına koyduktan sonra kesinlikle fırının kapağının açılmamasıdır. Çünkü her açıldığında fırın içeriye hava aldığı için kekin kabarmasını engellemektedir. Bu küçük püf noktaları uyguladığınız zaman çok güzel kabarmış muhteşem kekler hazırlamak mümkündür. Artık kullanacağınız diğer malzemeler sizin arzunuza kalmıştır.

Kakaolu ıslak kekin malzemesi
Kakaolu ıslak kekin sosu için malzemeler
Kakaolu ıslak kekin üzeri için
Kakaolu ıslak kekin nasıl yapılır?

Önce derin kâsenin içerisine şekeri ve yumurtayı ilave ederek yaklaşık 7-8 dakika kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edelim. Daha sonra karışımın içine elenmiş kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyerek tahta kaşığın yardımı ile kekin harcını karıştıralım. Yağladığınız kare borcamın içerisine kekin harcını dökelim. Daha önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40 ile 45 dakika arasında keki pişirelim. Diğer tarafta kekin sosunu hazırlayalım, tencerenin içine sütü, kakaoyu, toz şekeri ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Kısık ateşin üzerinde sosun içindeki şeker eriyene kadar karıştırarak sosu ısıtalım. Pişirdiğiniz kek ılıdıktan sonra kareler şeklinde kesin ve ılıyan sosu kekin üzerinde gezdirerek dökelim. (Eğer sıcak kekin üzerine sosu dökerseniz pişer ve kekiniz de kuru kalır, onun için mutlaka kek ve sos ılık olarak birleştirilmelidir). Kakolu ıslak kekin üzerini toz fıstık, Hindistan cevizi veya ceviz ile süsledikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }