{ "title": "Kakaolu Krem Şantili Pasta", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Kakaolu-Krem-Santili-Pasta-63.jpg", "date": "21.01.2024 15:08:07", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kakaolu krem şantili pasta, Kakao çok faydalıdır. İnsana enerji verir. Mineral bakımından oldukça zengindir. Kolesterol içermez. Stresi azaltır, hazımsızlığı giderir, iştah açıcıdır, kemiklerin güçlenmesinde yardımcı rol oynar. Bunun dışında idrar söktürücüdür, kasları gevşetir, yaşlılığı yavaşlatır, sinir sistemini düzeltir. Kakao tatlı, pasta, kek ve çikolata çeşitlerinde çok kullanılır. Pasta, içerisinde un, yumurta ve şeker bulunduran fırında pişen ve içerisini krema, meyve, çikolatalarla süslendiren bir tatlı türüdür. Pasta her zaman tüketilir. Ama genelde özel günler için tercih edilir. Bu özel günler, doğum günleri, evlilik yıl dönümleri, sevgililer günü, yılbaşı gibi. İnsanlar bu özel günleri kutlamak için o güne hitap eden bir pasta tercih ederler.

Kakaolu krem şantili pasta tarifi malzemeleri
Pandispanya keki için
Süslemek için
Kakaolu krem şantili pasta tarifi hazırlanış şekli: İlk olarak krema için kakao, un, toz şeker, nişasta, bir tencereye konur ve süt yavaş yavaş eklenir ve kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırılır. Kıvama gelen kremaya tereyağı ve vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Pandispanya için yumurta ve şeker iyice kar gibi olana kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve hafif çırpılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür. Isıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. 2 paket kakaolu krem şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. Keke soğuduktan sonra ikiye bölünür arasına yapılan krema sürülür ve çikolata parçacıkları atılır. Daha sonra pastanın tamamı kakaolu krem şanti ile sıvanarak çikolatalarla süslenir ve dinlendikten sonra servis edilir.
" } ] }