Kakaolu kurabiye, kurabiyeler çay saatlerinde kahvelerin yanında çok sevilerek tüketilen atıştırmalıklardandır, kakaolu kurabiye de özellikle kakao, çikolata sevenlerin çok severek tükettiği kahvelerin yanına çok yakışan kurabiyelerdendir. Fakat kalori bakımından yüksektir, içerisinde ana malzeme olarak un bulunur ve hamur işlerindendir. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin tüketmemesi ya da çok az tüketmesi gerekir. Kakao ile yapılan birçok kurabiye vardır. Hepsi birbirinden lezzetli tatlardandır. Yapım aşaması kolaydır kurabiyelerin. Az malzeme ile birçok kurabiye yapılabilir. Kakao ile yapılan kurabiyelerden bazılarının tarifine bakalım.
Kakaolu ıslak kurabiye yapımı için gerekli malzemeler
Yarım paket margarin
Bir çay bardağı pudra şekeri
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir adet yumurta
Üç yemek kaşığı kakao
Üç su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı su
Bir yemek kaşığı tepeleme Hindistan cevizi
Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiye şerbetli bir kurabiye çeşididir ve yapımı için ilk olarak şerbetinin hazırlanması gerekir. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır ve ocağa konularak altı açılır ve kaynatılır, koyu bir kıvam elde edinceye kadar kaynatmaya devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuması için bir kenara konulur. Kurabiyenin yapımı için margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, bir yumurta, üç yemek kaşığı kakao, bir paket vanilya derin bir kaba alınır ve yavaş yavaş yoğrulur. Ardından üç su bardağı un yavaş yavaş eklenir ve kabartma tozu da un ile eklenir. Yoğrulmaya devam edilir kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanarak şekil verilir. Ardından yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış olan yüz seksen derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldığı zaman beş dakika sonra soğuk şerbete batırılarak servis tabağına alınır. Üzerine Hindistan cevizi eklenir ve birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edilir.