{ "title": "Kakaolu Muffin", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakaolu-muffin.jpg", "date": "19.01.2024 14:34:22", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kakaolu muffin, minik minik yapılan kalıpta muffinler her şeyden önce küçük çocukların favori kekleri arasındadır. Muffinler arzuya göre dolgulu, şekerlemeli ve kremalı yapılabilir. Yahut sadece kakaolu yapılıp üzeri süslenebilir. Özellikle parti gibi özel günlerde muffinler hazırlanıp çocuklar sevindirebilir. Aynı zamanda ilk günkü gibi tazeliğini koruyan bu küçük keklerin dilimlenme gibi bir sorunu yoktur. Minik muffin kalıpların da kakaolu muffinler hazırlamak isterseniz buyurun tarif.

Kakaolu Muffin İçin Gerekli Malzemeleri
Kakaolu Muffin Nasıl Yapılır?

Kakaolu muffinlerin hazırlanmasına ilk bir su bardağı toz şekeri derin bir kâsenin içerisine alarak başlayın. Toz şekerin üzerine iki tane yumurtayı kırın ve karıştırın. Mikser veya karıştırıcı ile bu ikiliyi ilk önce kısık ayarda ardından da yüksek ayarda beş dakika kadar çırpın. Şeker ve yumurta köpüklü bir kıvam aldığında içerisine su ile sıvı yağ ilavesi yapın ve kaşık yardımıyla karıştırın. Ayrı bir kâse alın ve içerisine kabartma tozu ile unu ilave edip karıştırın. Arkasından kakao ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın ve sıvı karışımın içerisine azar azar ilave edip çırpın.

Koyu bir kıvam elde edene dek karışıma unlu malzemeden ilave edip çırpma işlemini sürdürün. Muffin kalıplarının içerisini sıvı yağ ile güzel bir şekilde yağlayın. Bu aşama yumuşak telli bir fırçadan yardım alabilirsiniz. Yağlanmış olan kalıpların yarısına gelecek şekilde kek hamurundan ilave edin ve kalıpları bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Bu aşama da muffin kalıplı fırın tepsisi de tercih edebilirsiniz. Fırının ayarını yaklaşık birkaç dakika önceden açı ve fırının içerisini ısıtın.

180 derecelik fırında kakaolu muffinleri 15-20 dakika kadar pişirin. 15 dakika içerisinde bir kürdan ile hamuru kontrol edin ve ucuna hamur bulaşmış ise tekrar fırına gönderin. Birkaç dakika daha pişirin ve ardından tepsiyi fırından çıkartın. İlk önce muffinleri kâğıt kalıbı ile ters çevirin ve üzerinin düzgün olmasını sağlayın. Birkaç dakika bu şekilde bekletin ve soğuduktan sonra düz çevirin. Bir paket kakaolu krem şanti ile sütü koyu bir kıvam alana dek çırpın. Ardından poşetin içerisine krem şantiyi alın ve muffinlerin üzerine güzel bir şekilde sıkın. Bu aşama da kremanın üzerini renkli şekerler, çikolatalar veya Hindistan cevizi ile renklendirebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz sadece damla çikolata serpiştirilebilir ve kremanın üzerini süsleyebilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan muffinleri birkaç dakika adar buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 5 dakika dinlenmesi yeterli olabilir. Sürenin ardından dinlenmiş olan kakaolu muffinleri servis tabaklarına alıp sunum yapın.
" } ] }