{ "title": "Kakaolu Revani", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Kakaolu-Revani-92.jpg", "date": "21.01.2024 22:08:22", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kakaolu revani, sevdiklerinize güzel bir tatlı şöleni yapmak istediğinizde kakaolu revani tarifini deneyebilirsiniz. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Şahane bir lezzeti olan bu tatlıyı, akşam yemeğinin arkasından çay ile sunum yapabilirsiniz. Aynı zamanda kabul günleriniz için değişik bir tatlı tarifi denemek isterseniz buyurun tarif.

Kakaolu revani için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Kakaolu revani nasıl yapılır?

Tatlının hazırlanmasına öncelikle şerbet ile başlayalım ki şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet için verilen şeker ile suyu bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatalım. Şerbet yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Şerbeti soğuması için serin bir mekâna kaldıralım. Şerbet soğurken bu arada tatlının kek hamurunu hazırlamaya geçebiliriz.

Revaninin kekini oluşturmak için yumurtaları bir çırpma kabının içerisine alıp üzerine toz şekeri ilave edelim. Şeker ile yumurtaları köpük olana dek çırpalım. İstenilen kıvamı elde ettikten sonra sıvı malzemeler olan yağ ve yoğurdu karışımın içerisine alıp tekrar karıştıralım. Ardından kalan unlu malzemelerden fındık içi hariç hepsini bir kabın içerisinde karıştıralım. Fındık içini de ilave ettikten sonra kek hamurunu bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Akabinde fırın tepsisinin her tarafının güzel bir şekilde yağlanması gerekiyor. Aksi halde tatlı tepsiye yapışabilir. Yağlanmış tepsiye hazırlanmış olan hamuru döküp yayalım. Tepsiyi hafif şekilde sallayalım ve tepsiyi yaklaşık 185 derecelik fırına gönderelim. 25-30 dakika kadar revani hamurunu pişirelim ve sürenin ardından fırından alalım.

Soğumuş olan şerbeti ılık olan revani hamurunun üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökelim. Tatlının şerbetini daha kolay çekmesi için üzerine bir tepsi kapatalım ve bu şekilde yarım saat kadar bekletelim. Hazır olan kakaolu revani tatlısı istenilen şekilde dilimlenebilir. Ardından servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }