{ "title": "Kakaolu Sarma", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakaolu-sarma.jpg", "date": "20.01.2024 15:26:31", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kakaolu sarma, çoğunlukla hazırlanan muhallebi ile bisküvinin birleşiminden muhteşem lezzetler ortaya çıkmaktadır. Hazırlanan muhallebinin altına bir örtü gibi serilen bisküvi ve arasına konulan krem şanti ile oldukça lezzetli hafif bir tatlıdır. Çocuklar tarafından en çok beğenilen bir tatlı çeşididir. Ayrıca çay ve kahvenin yanında yapılacak en güzel ikramlardan birisidir. Yapımı oldukça basit ve kolay malzemeler ile kakaolu sarmayı sizde mutlaka denemelisiniz.

Kakaolu sarmanın malzemesi
Kakaolu sarmanın içi için
Kakaolu sarmanın üzerini süslemek için
Kakaolu sarma nasıl yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, kakao ve unu ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Orta dereceli ateşte kıvam alıncaya dek muhallebiyi pişirelim. Muhallebi piştikten sonra ocağın üzerinden alalım, margarini ve vanilyayı ilave ederek karıştıralım. Daha sonra dikdörtgen bir tepsinin içine dökerek soğumaya bırakalım. Muhallebi soğuduktan sonra arasına hazırladığınız krem şantiyi sürerek yayalım. Muhallebiyi servis yaparken dilimleyip şeritler halinde saralım ve servis tabağına alalım. Kakaolu sarmanın üzerini toz fıstık ve Hindistan cevizi serpelim, damla çikolataları da ekleyerek servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }