{ "title": "Kakaolu Şerbetli Tatlı", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Kakaolu-Serbetli-Tatli-51.jpg", "date": "20.01.2024 15:08:57", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Kakaolu şerbetli tatlı, damaklara hitap ederek muhteşem bir lezzet sunan, yumuşak kıvamı ile ağızlar da dağılan bir tatlı tarifidir. Diğer tatlıların yanı sıra şerbet ve kakaonun enfes buluşması ile ortaya çıkan bu lezzeti herkes severek yemek isteyecektir. Görünümü ile göze, güzel tadı ve kıvamı ile de damaklara hitap eden kakaolu şerbetli tatlı hemen hemen herkesin evinde kolaylık ile yapabileceği bir tatlı olma özelliğine sahiptir. Yapımı ile oldukça kolay ve pratik olduğu için bu konuda da oldukça avantajlı bir tatlı tarifidir. Evinizde ve gelecek olan misafirleriniz için hemen hazırlayacağınız bu muhteşem lezzete sahip olan kakaolu şerbetli tatlı sofralarınızı daha lezzetli ve daha zengin bir hale getirecektir. İşte bu kadar güzel ve ağızlar da enfes bir koku ve tat bırakan kakaolu şerbetli tatlının yapılışını beraber inceleyelim;

Kakaolu şerbetli tatlı için gerekli olan malzeme
Şerbeti için
Kakaolu şerbetli tatlı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle margarini oda sıcaklığına gelecek kadar bir kabın içerisinde bekletin. Daha sonra margarini yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun ve ardından da sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya devam edin. İyice yumuşayan yağların içine yumurtaları kırın ve daha sonra yavaş yavaş kakaoyu ekleyerek hamurunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz. Hazırlamak istediğimiz hamur kulak memesi yumuşaklığında olacağı için ekleyeceğimiz unu yavaş yavaş ve yoğurmaya devam ederek ekleyin. Hazır hale gelen hamurun içine en son olarak vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice yoğurulan hamur bir köşede dinlenmeye bırakılır. Bir fırın tepsisinin içine bir miktar sıvı yağ dökülür ve her köşesine sürülerek kullanıma hazır bir hale getirilir. Kakaolu tatlı hamurunuzdan ceviz büyüklüğünden bir parça alarak istediğiniz gibi şekil verdikten sonra belli aralıklar ile fırın tepsisinin içine dizmeye başlayın. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kakaolu tatlının üzeri çatlak bir hal alıncaya kadar pişirin. Kakaolu tatlının pişme süresi dolana kadar diğer taraftan da tatlınızın şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencere içerisine toz şeker ve su eklenerek ocağın üzerine konulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra kaynamaya başlayan şerbetin içine limon suyu eklenir ve o şekilde yaklaşık olarak beş dakika boyunca kkaynatılmaya bırakılır. Fırında olan kakaolu tatlınızın hamuru pişti ise artık fırından çıkarak üzerine şerbeti dökün ve artık belli bir süre boyunca dinlenmeye bırakılır. Bir servis tabağının içine koyarak isteğinize göre Hindistan cevizi veya fındık parçaları ile süsleyeceğiniz kakaolu şerbetli tatlıyı bu şekilde servis edebilirsiniz.
" } ] }