{ "title": "Kakaolu Top", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Kakaolu-Top-18.jpg", "date": "19.01.2024 09:34:29", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Kakaolu top, mini mini toplar şeklinde kakao ile yapılan oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Kolaylıkla yapılması ile bilinen ve herkes tarafından oldukça fazla sevilen kakaolu toplar özellikle çocuklar için oldukça güzel bir tarifdir. Sunumu ile göze hitap eden bu enfes lezzete sahip olan kakaolu toplar içindeki krem şanti dolgusu ile daha da lezzetli ve kıvamlı bir hale gelmektedir. Fazla vakit kaybetmeden 20 dakikada hazırlanabilen bu muhteşem toplar oldukça pratik ve kolay olan tariflerin başında bulunmaktadır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra fırına koyulmadan ve pişirilmeden yapılan kakaolu toplar hem oldukça hafif bir lezzete sahiptir hem de oldukça basit bir tarif olduğu için oldukça avantajlıdır. İşte bu kadar lezzetli kolay ve basit olan kakaolu topların yapışını beraber inceleyelim;

Kakaolu toplar için gerekli olan malzemeler
Kakaolu topların nasıl yapılır?

Öncelikle pötibör bisküviler karıştırıcı yardımı ile toz haline gelinceye kadar ezilir. Daha sonra toz haline gelen bisküvilerin içine süt konulur ve bir süre karıştırılır. Diğer taraftan margarin bir tava içerisinde eritilir ve bisküvilerin içine konulur ve hamur haline getirilmek için yoğrulmaya başlanır. Ardından hamurunuzun içine kakao ve toz şekerinizi de ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurmaya devam edin. Tamamen birleşen malzemeler birleşince hamur haline gelen kakaolu hamuru bir köşede dinlenmeye bırakırken diğer taraftan da iç dolgusu için krem şantiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir kabın içerisine krem şanti ve sütü koyarak bir mikser yardımı ile köpük haline gelene kadar çırpın. Artık kakaolu toplarınızı hazır bir hale getirebilirsiniz. Daha önceden hazırlamış olduğunuz kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünden bir parça kopararak elinizin içinde yuvarlamaya başlayın. Daha sonra içli köfte açar gibi kakaolu hamurun içini bu yöntem ile açın ve içine bir miktar vanilyalı krem şanti koyarak ağzını kapatın. Geniş bir kabın içine koymuş olduğunuz Hindistan cevizine içi krem şanti dolgulu olan kakaolu topları bulandırarak her yerini bu cevize sürün. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayarak bir borcam içerisine dizin ve yaklaşık olarak bir saat boyunca buz dolabında bekletin. Tüm bu işlemlerden donra artık kakaolu toplarınız servis edilmeye ve yenilmeye hazır bir hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }