{ "title": "Kakaolu Vişneli Kek", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/kakaolu-visneli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 06:58:02", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kakaolu vişneli kek, aslında insanların her mevsim yapabilecekleri bir yiyecektir. Fakat birçok insan bu keki, sadece vişnenin bulunabildiği mevsimlerde yapacaklarını düşünmektedir. Bu düşünce son derece yanlıştır. Çünkü mevsiminde dondurucuya atılan vişneleri kış aylarında bu gibi yiyeceklerde kullanmanız mümkün olacaktır. Bilindiği gibi kakao ile vişnenin birleşmesi ile çok büyük lezzetler elde edilmektedir. Fakat düşünüldüğü gibi büyük lezzetler alabilmek için kişilerin yaptıkları keki çok özenerek ve tarife uygun bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Aksi durumlarda düşünüldüğü kadar lezzetler alınamayabilir.

Eğer sizlerde kakaolu vişneli kek yapmak için yaz aylarında vişneleri dondurucuda sakladıysanız sizlerde kış aylarında bu keki yaparak ailenize ve misafirlerinize eşsiz lezzetler katabilirsiniz. Bazı insanlar diğer insanlara göre kek ve kek çeşitlerine çok daha önem verirler ve kek bu kişilerin ilgi alanları olur. Bu kişiler birçok zaman kakaolu vişneli keki de beğenirler. Özellikle sıklıkla kek çeşitlerinin piştiği evlerde kakaolu vişneli kek mutlaka pişmelidir. Birazdan vereceğim tarif ile kakaolu vişneli keki, çok kolay bir şekilde yapacaksınız. Bu arada belirtmek isterim ki kakaolu vişneli kek yapılışında kullanılacak olan malzemelerin çok doğru ayarlarda olması gerekecektir. Aksi durumda çok büyük bir olasılık ile lezzet kayıpları ile karşı karşıya kalacaksınız. Şimdi isterseniz yavaş yavaş kakaolu vişneli kek yapılışında kullanılacak olan malzemelerimize geçelim.

Kakaolu Vişneli Kek Malzemeleri
Kakaolu Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle belirtmek isterim ki yapılış aşamalarında kullanacağımız yumurtaların çok soğuk olmaması gerekmektedir. Genel olarak oda sıcaklığında olan yumurtaları bir kap içerisinde hızlı bir şekilde çırpın. Yumurtalar tam olarak köpürene kadar iyice çırptıktan sonra şekerleri de ekleyerek bir süre erimesini sağlayın. Bu işlemi şeker ile yumurtaları çırparak hızlandırabilirsiniz. Bu şekilde yumurtalar ile şeker krema kıvamına gelene kadar bol bol çırpın.

İkinci adımda çırpma işlemine devam ederken bir yandan da sütü yavaş yavaş eklemeniz gerekecektir. Siz sütü eklerken aynı zamanda çırparak uygun karışımı sağlayabilirsiniz. Sütü tam olarak ekledikten sonra malzemelerde bahsettiğimiz kadar yağı ekleyerek tekrar bol bol çırpmalısınız. Daha sonra yaptığınız bu karışımın üzerine tam ölçüsünde olacak şekilde kakao, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek tekrara karıştırmaya devam edin.

Şimdi öncelik kare olmak şartı ile bir bor cam içerisine yağlı kâğıt serin ya da sıvı yağ ile yağlayın. Bu işlem sonrasında hazırladığınız karışımı bor cama koyarak üzerine vişneleri bölerek dizin. Bu işlemi yaparken aynı zamanda 180 derece olacak şekilde fırınınızı ayarlayın. Siz vişneleri dizdikten sonra yaklaşık olarak 25 dakika kadar fırında pişirin. Daha sonra isterseniz çatal ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Artık kakaolu vişneli kek hazır. İsterseniz vişne miktarını arttırabilirsiniz.

Not: Kullanılacak olan donmuş vişnelerin kesinlikle çözünmüş olması gerekir.
" } ] }