{ "title": "Kalıpta Kakaolu Kek Tarifi", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Kalipta-Kakaolu-Kek-Tarifi-76.jpg", "date": "20.01.2024 03:09:16", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kalıpta kakaolu kek tarifi: Kek yumurta, un, şekerden elde edilen bir hamur işidir. Kekin birçok çeşidi vardır. Bunlar meyveli kek, kakaolu kek, sade kek, çikolata parçacıklı kek, fındıklı kek ve daha birçok. Kekin insan hayatında önemli bir yeri vardır. Özel günlerde, misafirlerin ağırlanmasında tercih edilen bir hamur işidir. Herkes tarafından çok sevilir ve çok sık yapılır. En sevilen kek türü kakaolu kektir. Çocukların vazgeçilmezidir. Masaların en gözde hamur işlerindendir. Yapılışı pratiktir ve acil bir misafir geldiğinde hemen kolayca yapılıp ikram edilebilir. Kekin içerisindeki malzemeye göre kek adlandırılır. İçerisinde kakao varsa kakaolu kek, çikolata varsa çikolatalı kek, üzüm varsa üzümlü kek, fındık varsa fındıklı kek bunun gibi. İçerine katılan malzeme ile kek daha gösterişli bir hal alır ve daha lezzetli olur. Sunum olarak da lezzet olarak da çok beğenilir.

Kalıpta kakaolu kek tarifi malzemeleri
Kalıpta kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak yumurtalarla şekeri mikser ile köpük olana kadar iyice çırpılır. Daha sonra süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Sonra elenmiş un, kabartma tozu, şekerli vanilya, 2 yemek kaşığı kakao eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hazırlanan kek hamuru dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Pişen kek soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarılır ve servis tabağına alınır. Üzerine Antep fıstığı tozu koyarak servis edilir.
" } ] }