{ "title": "Muzlu Kakaolu Pasta", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Muzlu-Kakaolu-Pasta-14.jpg", "date": "19.01.2024 07:01:47", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Muzlu kakaolu pasta, çok sevilen ve pasta çeşitleri arasında en çok tercih edilen pastalardan biridir. Muzlu kakaolu pasta, çeşitli mevsim meyveleri veya kuru yemişler ile de yapılabilir. Ancak sadece muzlu kakaolu pasta yapmak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz. Çocuklarında çok sevdiği bu pastayı onların doğum günlerinde veya ödüllendirmek istediğiniz zamanlarda yapmanız onları çok mutlu edecektir. Hoş bir aroması olan muz, pastalara ayrı bir lezzet verdiği gibi iştah açıcı kokusu ile de severek tüketilmektedir.

Muzlu kakaolu pasta için gerekli malzemeler

Keki için
Kreması için
Arası için
Muzlu kakaolu pasta nasıl yapılır?

Eğer eliniz pasta yapmaya alışkın ise kolay bir şekilde pastayı yapabilirsiniz. Ama ilk kez pasta deneyimi yaşayacak iseniz tarifi dikkatli takip etmenizde fayda olacaktır. Öncelikle kekin hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alıp içerisine yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip çırpıcı ile bir güzel karıştırın. Akabinde sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp çırpın. Devamında unlu malzemelerin hepsini bir kâsenin içerisine alıp harmanlayın. Karıştırdığınız unlu karışımı sıvı karışımın içerisine yavaş, yavaş ilave edip çırpma işlemine devam edin. Kek hamuru homojen bir kıvam aldığında karıştırma işlemini bırakın ve kelepçeli bir pasta kalıbının içerisine yağlı kâğıt serin. Üzerine de kek hamurunu ilave edip hafif şekilde sallayın. 185 derecelik fırına kek hamurunu gönderin ve 25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından keki kontrol edin ve pişmiş ise fırından alıp soğuması için bir kenarda bekletin.

Kremayı hazırlamak için krema malzemelerini bir pişirme kabının içerisine alıp karıştırın. Kısık ateşte kremayı pişirin ve kaynamaya başladığında pişirme işlemini bırakın. Bu aşamada tekrar çırpıcı kullanılacağı için mikser veya karıştırıcı ile kremayı bir dakika kadar çırpın. Kremayı biraz ılık olması için bir kenarda bekletin. Eğer üzeri kabuk bağlar ise tekrar çırpıcı kullanabilirsiniz. Soğumuş olan pasta kekini ortadan ikiye kesin. Kesilen keklerden bir tanesini pasta tabağının üzerine alın ve her tarafını süt ile ıslatın. Islatılan kekin üzerine kremanın yarısını döküp yayın. Muzlardan 3 tanesini ince olacak şekilde dilimleyin ve pasta kekinin üzerinde olan kremaya yerleştirip hafif bastırın. Damla çikolatalarını da serpiştirip pastanın iç katmanını tamamlayın.

Diğer kalan keki de aynı şekle ıslatıp kremanın üzerine yerleştirin. Kalan kremayı muzlu kakaolu pasta tarifinin her tarafına sürün. Kalan bir tane muzu da ince dilim yapıp pastanın etrafını süsleyin. Arzu ederseniz muzların üzerine kakao serpiştirebilirsiniz. Hazır hale gelen pastayı buzdolabına kaldırın ve dinlenmesi için bir saat kadar bekletin. Dinlenmiş olan pastayı güzel bir şekilde dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }