{ "title": "Oktay Usta Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Oktay-Usta-Kakaolu-Kek-24.jpg", "date": "19.01.2024 18:47:53", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Oktay usta kakaolu kek, Samanyolu televizyon kanalında yemek programı yapan Oktay Aymelek'in en ünlü tariflerinden birisidir. Aslen Bolu Mengen'li olan Oktay Usta, tat ve kıvam olarak farklı bir içeriği olduğu için kekin adı Oktay Usta kakaolu kek olarak yayılmıştır. Bu isim üzerine Oktay Usta sunduğu yemek programında çok kez bu tarifi değişik versiyonlarda tekrarlamış, hatta mozaik versiyonunda ünlü bir markanın da reklam yüzü olmuştur. Sıradan kakaolu keklere göre daha ıslak kıvamlı ve yumuşaktır. Bunun nedeni şeker oranının çok olmasıdır. Yüksek şeker oranı ve kalorisinden dolayı diyet yapanlara önerilmez. Onun dışında tüketmek isteyenler ise bir porsiyonda en fazla bir dilim tüketilmelidir. Genellikle sıcak servis edilen Oktay Usta kakaolu kek çay ve kahve ile iyi gider ve misafirler için ideal bir tatlıdır. Hepsi tüketilmezse kalan kısmı kapağı kapalı bir kapta buzdolabında 5 güne kadar tazeliğini koruyabilir. İstediğiniz her an çıkarıp tüketebilirsiniz. Oktay Usta kakaolu kek tarifi oldukça kolaydır. Malzemeler ve hazırlanışı şu şekildedir.

Oktay Usta Kakaolu Kek malzemeleri
Oktay Usta Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz ve şekerle ortalama 5 dakika kadar çırpıyoruz. Eğer mikser yerine çatalla çırpma planınız varsa, bu süre biraz daha uzayabilir. Ardından bu karışıma sıvı yağ ve süt dökülür. Mikserle çırpma işlemi devam eder. Yaklaşık 2 dakika sonra köpüklü bir hal alan karışıma un, kakao, vanilya, kabartma tozu eklenir ve homojen bir karışım elde edilinceye kadar çırpılır. Kıvamı yeterince yoğun ve homojen olan kek hamuru hazır olunca yağlanmış kek kalıbına dökülür. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürülür ve 40 dakika kadar sürekli kontrol edilerek pişirilir. Üzeri çatlamaya başladığında Oktay Usta kakaolu kek pişmiş demektir. Fırından çıkarılan kek oda sıcaklığında soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Dilimlenerek servis edilir.
" } ] }