Paşa lokumu kakaolu, sütlü tatlı sevenler için muhteşem bir tattır. Gün ve kabul günlerinde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı çeşidi arasında yer almaktadır. Paşa lokumu kakaolu içine yağ girmediğinden oldukça hafiftir. Yiyenlerin yedikçe yiyesi gelmektedir. Paşa lokumu kakaolunun yapımı kolay ancak lezzeti mükemmeldir. Yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiden afiyet şifa olsun. İyi günler diliyorum.
Paşa lokumu kakaolu için gerekli malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım paket margarin
1 paket krem şanti
1 paket kaymak tadında
1 su bardağı süt (Krem şanti ve kaymak tadında için)
2 su bardağı Hindistan cevizi
Dövülmüş ceviz
Paşa lokumu kakaolu nasıl yapılır?
Derin bir tencereye sütü toz şekeri ve nişastayı karıştırın. İyi karıştırmak gerekmektedir ki pürüzsüz olsun. Tencereyi ocağa alalım. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak, ocaktan alın ve yarım paket margarini eritelim. Margarin eridikten sonra krem santiyi ekleyip el karıştırıcı yardımıyla çırpalım. Borcamı hafif ıslatalım. Islattığımız borcamın içine Hindistan cevizini eşit bir şekilde dağıtalım. Borcamın içine hazırladığımız muhallebiyi dökelim. Eşit bir şekilde dağıtalım. Muhallebinin üzerine kaymak tadındayı sürelim. Kaymak tadındayı eşit bir şekilde dağıtalım. Onun üzerine de dövülmüş cevizi serpelim. Paşa lokumu kakaoluyu dikdörtgen bir şekilde keselim. Kesilen Paşa lokumu kakaoluyu spatula veya çatal yardımıyla saralım. Paşa lokumu kakaolu servise hazırdır. Servis yapacağınız tabağa koyalım. Şimdiden afiyet şifa olsun.