{ "title": "Yumuşak Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakao.gen.tr/images/Yumusak-Kakaolu-Kek-99.jpg", "date": "21.01.2024 01:58:14", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Yumuşak Kakaolu Kek, bu kek hem tadıyla hem yumuşacık olmasıyla sık, sık yapacağınız ve yerken kesinlikle zevk alacağınız bir kek. Yumuşak kakaolu keki, eminim 1 kez denedikten sonra favoriniz olacak. Kek yapmayı bir kez deneyip olumlu bir sonuç aldığınızda kendinizi durduramayıp her çeşidinden yapmak istersiniz. İşte bu tarifte tam size göre, beklentilerinizi en yüksek düzeyde karşılayacak bir tarif. Keki ısırdığınızda o süngerimsi dokusu sizi mest edecek. Daha fazla sabırsızlanmadan hemen tarifi verelim.

Yumuşak Kakaolu Kek için malzemeler
Yumuşak kakaolu kek nasıl yapılır?

İşe ilk olarak oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri çırpmakla başlıyoruz. Toz şeker pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpma işlemini devam ettirmemiz gerekir. Toz şekeri ve yumurtası çok çırpılmış kek, o kadar kabarık bir kek demektir. Mikserle çırpma sırasında, çırpma süresini kısaltmak için yumurta ve şekeri çırptığınız kabın altına içi sıcak su dolu başka bir koyarsanız şeker tanecikli halinden daha çabuk çözülür. Bu işlemden sonra sıvıyağ ve süt karışıma eklenir iyice çırpılır. Yumuşak kakaolu kekin kuru malzemelerini eklerken mutlaka ince bir mutfak eleğinden bu malzemeleri eleyerek ekleyelim. Eleme işlemi yapmasak topaklanma olur kekin içinde hiç de hoş olmayan bir görüntü yaratır. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekledikten sonra limon ya da portakal kabuğu rendelerini ekleyelim. Aroması biraz daha fazla olsun isterseniz, portakal ya da limon hangisinin rendesinden koyduysanız yarım fincan portakal veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu arada kekinizin çırpıldıktan sonraki kıvamı tamamen akışkan bir boza kıvamında olmalı. Kıvam için un ölçüsünü azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Unutmayın kekin yumuşak ya da sert olması tamamen koyulan un miktarı ile alakalı olup çırpılmış en son halinin akışkan olması gerekmektedir.

Kalıbın her tarafını tereyağı ile yağlayıp kek hamurunu kalıba dökelim. Fırın mutlaka önceden 180 derecede ısıtılmış olmalı. İlk 30 dakika süresince fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz. Bu sürede yanar mı diye merak etmeyin bir kek 30 dakikada asla pişmez. 30 dakika dolduktan sonra fırını açıp uzun bir kürdanı kekin tam ortasına batıralım. Eğer kürdana kek hamuru bulaşıyorsa pişirme işlemine devam edelim ta ki tekrar kürdan batırdığımızda kürdanın temiz olmasına kadar. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra fırının kapağını açalım fakat kek içeride beklemeye devam etsin. Fırının ısısı ile kek içini tamamen çekecek ve yumuşacık olacaktır.
" } ] }