Çikolata, çoğu insanın damak tadına hitap eden ve düşkünlerinin oldukça fazla olduğu bir yiyecek çeşididir. Tatlıların ve pastaların tadını zenginleştirmektedir. Pasta çeşitlerinden biri olan
kek ise misafir ikramlarının vazgeçilmezidir. Kekin içine kakao girdiği zaman lezzeti bir kat daha artmaktadır.
Kakaolu kek ve çikolata sosu bir araya geldiği zaman ise mükemmel bir tat ortaya çıkmaktadır. Çikolata ve kakao sevenler için oldukça uygun bir pasta çeşididir. Burada sizlere
çikolata soslu kakaolu kek tarifinden bahsedilecektir.
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 500 gram un
- 1 bardak ay çiçek yağı
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 adet limon rendesi
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kakao
Çikolata sosu için gerekli malzemeleri
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çikolata soslu kakaolu kekin nasıl yapılır?
Kakaolu kek için ilk olarak karıştırma kabına iki yumurta kırılır. Üzerine bir su bardağı şeker eklenir. Üç dakika kadar çırpılır. Daha sonra limon bir güzel yıkanır ve karışımın üzerine rendelenir. Limon rendelendikten sonra kek için sayılan malzemelerin hepsi (Tereyağı hariç) karıştırma kabına eklenir.
Beş dakika kadar çırpılır. Tepsinin dibi tereyağı ile yağlanır. Hamur dökülür. Fırın iki yüz dereceye ayarlanır. Hamur koyulmadan önce beş dakika kadar ısıtılır. Fırına koyulduktan sonra on beş dakika kadar pişirilir. Çikolatalı sos için verilen malzemeler tencerede çırpılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kek hazır hale geldikten sonra dilimlenir ve çikolata sosu üzerine dökülür.
Çikolata soslu kakaolu kekimiz hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.