Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtalarımızı derin bir kaba kırıp üzerine şekerimizi de ekleyip mikserimizin yüksek devriyle, en az 5 dakika kadar çırpıyoruz. Ayrı bir yerde havuçlarımızı soyup rendenin iri delikli tarafıyla rendeliyoruz havucumuz tam 1 su bardağı dolusu rendelenmiş havuç olmalı. Havuç, ceviz içi ve kuru üzümü de malzemelerin üzerine aktarıp tahta kaşık ya da plastik ıspatulayla içten dışa doğru yavaşça karıştırıyoruz. Un, kakao ve kabartma tozunu başka bir kapta elimizle karıştırdıktan sonra yumurtalı karışımımızın içine ekliyoruz. Malzemeleri iyice karıştırıp dikdörtgen veya yuvarlak fırın kalıbımızı yumuşak tereyağı veya margarinle yağladığımız kalıbımıza karışımı döküyoruz. 175 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 40-45 derece kadar pişiriyoruz.
Bu kekimizin üzerine eritilmiş beyaz çikolata, karamel sos veya hazır vanilya soslarından dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.