Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar bir çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika kadar daha çırpıyoruz. Kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu bir elekte eleyerek karışımımıza ekliyor ve tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Yağlanmış kare bor cam tepsiye hazırladığımız hamuru boşaltıp, önceden ısıtılmış 180
c'lik fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
Sosu için ise bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp, kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesip, üzerine ılık sosu döküyoruz (Kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kek kuru kalacaktır). Servis tabağına alıp üzerini, Hindistan cevizi ya da toz fıstık ile süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.