Kakaolu Bisküvili Pasta
Kakaolu bisküvili pasta, genellikle sütlü muhallebiler de en çok bisküvi ve kakao kullanılmaktadır. İkisinin de kendine has farklı lezzet ve kokusu vardır. Kakaolu bisküvili pasta yapımı oldukça kolay lezzetli bir tariftir. Özellikle çocuklar kakaolu olan her besin öğesini severek tüketmektedir. Aynı zamanda çayın yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli ve oldukça hafif bir tatlıdır.
Muhallebi ile kakaolu bisküvinin birleşiminden muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır.
Kakaolu bisküvili pastanın malzemesi- 2 paket kakaolu pötibör bisküvi,
Muhallebi malzemeleri- 1 çay bardağı şeker,
- 1 litre süt,
- 2 tepeleme yemek kaşığı un,
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 50 gram bitter çikolata,
Üzerini süslemek için- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt,
- Badem ve çikolata rendesi,
Kakaolu bisküvili pasta nasıl yapılır?
İlk olarak kakaolu bisküvili pastanın kreması hazırlanır. Önce derin bir tencerenin içine şeker, süt, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını iyice çırpalım. Krema kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar pişirelim daha sonra ocağı kapatalım. Hazırlanan kremanın içine bitter çikolatayı ve tereyağını ekleyerek iyice çırpalım. Pasta için uygun olan bir kap önce su ile ıslatılır bir sıra bisküvi dizilir, daha sonra bisküvilerin üzerini kaplayacak kadar kremadan dökülür.
Tekrar bir sıra daha bisküvi ve krema, bu işlem krema bitene kadar devam eder. Yaklaşık 4 kat bisküvi oluyor. İşlem bittikten sonra soğumaya bırakılır, diğer tarafta krem şantiyi hazırlanır. Hazırladığınız bisküvili kremanın üzerine krem şantiyi dökerek yayalım. Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerini çikolata rendesi ve badem ile süsleyelim.
Afiyet olsun.
20.01.2024 22:02:32
Kakaolu Bisküvili Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|