Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye
Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye, Hep aynı kurabiyeleri yapmaktan ve misafirlerinize ikram etmekten sıkıldıysanız. Kakaolu Hindistan cevizli kurabiyeyi tavsiye ederim. Eminim hem siz hem de sevdikleriniz severek tüketeceksiniz. Üstelik uzun süre cam kavanozlarda bayatlamadan da kalabiliyor ağızda dağılan kıtır kıtır bir kurabiye yapmanız için sizlere tarifini yazıyorum sizlerde kâğıt ve kalemlerinizi hazırlayın isterseniz.
Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye için gerekli malzemeler- 250 gram margarin veya yarı yarıya margarinle tereyağı,
- 2 adet yumurta, birinin akı dışına,
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi, yarım bardağı dışına,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- Bir paket kabartma tozu ve vanilya,
- Alabildiğince un,
Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Dada sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı veya margarini derin bir kâseye alıp üstüne pudra şekerini ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Daha sonra bir yumurtanın tamamını ve bir yumurtanın da sarısını, bir bardak Hindistan cevizi, kakao, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Son olarak da unu ekliyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ede edinceye kadar un ilave edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlıyoruz ve ayırdığımız yumurta akına bulayıp daha sonra yine ayırdığımız Hindistan cevizine de bulayıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Hamurun tamamı bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Kakaolu Hindistan cevizli kurabiyemizin hazırlık aşaması tamamlanınca önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
20.01.2024 22:53:06
Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|