Kurabiye şerbetli bir kurabiye çeşididir ve yapımı için ilk olarak şerbetinin hazırlanması gerekir. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır ve ocağa konularak altı açılır ve kaynatılır, koyu bir kıvam elde edinceye kadar kaynatmaya devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuması için bir kenara konulur. Kurabiyenin yapımı için margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, bir yumurta, üç yemek kaşığı kakao, bir paket vanilya derin bir kaba alınır ve yavaş yavaş yoğrulur.
Ardından üç su bardağı un yavaş yavaş eklenir ve kabartma tozu da un ile eklenir. Yoğrulmaya devam edilir kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanarak şekil verilir. Ardından yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış olan yüz seksen derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldığı zaman beş dakika sonra soğuk şerbete batırılarak servis tabağına alınır. Üzerine Hindistan cevizi eklenir ve birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edilir.