Kakaolu Şekerpare

Kakaolu şekerpare geleneksel Türk tatlısı lezzetiyle egzotik bir tadı harmanlamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Osmanlı mutfağından miras kalan bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar kategorisinde yer alır. Şerbet kakaolu şekerpare için değişmeyen tek özellik olduğundan bazı yörelerde adı şerbetli kurabiye olarak geçer. Kalorisi ve şekeri yüksek olduğu için tek seferde en fazla 3 tane servis edilmesi önerilir.
Kaymak, Maraş dondurması ve fındık-fıstık kırıntıları eşliğinde servis edilebilir. Evde kakaolu şekerpare hazırlamak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekildedir:

Kakaolu şekerpare malzemeler

  • 4 yumurta
  • 200 gram margarin (Tereyağ da tercih edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz kakao
  • 1 adet limon
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 100 gram bütün fındık içi
  • Şerbeti için; 4 su bardağı su, 3,5 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı limon suyu

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?


Derin bir kaba margarin alınır. Üzerine toz şeker ve yumurta sarıları eklenir. Limon iyice yıkandıktan sonra kabuğu ince bir şekilde rendelenir. İyice karıştırılır. Un eklenir. Üzerine kabartma tozu ve vanilya paketleri boşaltılır. Kakaonun hepsi boşaltılır. İyice karıştırılır. Üzerine 1 bardak süt ve 2 yemek kaşığı yoğurt eklenerek kıvam elde edilene kadar karıştırılır.
Hamurdan bir avuç içini dolduracak kadar büyüklükte parçalar koparılır. Avuç içinde yuvarlanarak biraz bastırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi içine isteğe göre yağlı kâğıt da serebilirsiniz. Diğer parçalar için de aynı işlem yapılır. Kakaolu şekerpare hamurlarının birbirine değmemesi; piştikten ve şerbetten sonra biraz kabaracağı için aralarında en az 2 cm boşluk olmasına dikkat edilmelidir. Kakaolu şekerpare hamurlarının ortalarına bütün fındık ucu yukarı bakacak şekilde yarıya kadar batırılır. (Fındıkların kavrulmuş olması tercih edilir.) Tatlı tepsisi daha önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür. Şerbet için su ve şeker kaynama noktasına kadar ısıtılır. Baklava tatlısına göre daha az kıvamlı bir şerbet ılık hale gelinceye kadar bekletilir. Fırında ortalama 30 dakika pişen kakaolu şekerpare çıkarılır ve sıcak halde ılık şerbete batırılır. Bir tur kaşıkla çevrilip çıkarılır ve başka bir tepsiye dizilir. En sonunda kalan şerbet tatlıların üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabına konulur ve soğuk olarak servis edilir. İsteğe göre üzerine fındık veya fıstık kırıntıları serpilir ve kaymak ve dondurma konulur.
19.01.2024 07:36:32
Kakaolu Şekerpare ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kakaolu Şekerpare Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kakaolu Şekerpare"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yoğurtlu Kakaolu Kek

Yoğurtlu kakolu kekYoğurtlu kakolu kek çok kolay ve pratik bir kektir. Vitamini çoktur. Evde kolaylıkla yapabilirsiniz. İçin...
Devamını Oku

Oktay Usta Kakaolu Kek

Oktay usta kakaolu kek, Samanyolu televizyon kanalında yemek programı yapan Oktay Aymelek'in en ünlü tariflerinden birisidir. Aslen Bolu Mengen'li olan Oktay...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye

Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye, Kurabiyeler mutfaklarımızdan eksik olmayan tatlardandır. Yapılması çok kolay yemesi ise çok zevkli olan bir besindi...
Devamını Oku

Kakaolu Krem Şantili Pasta

Kakaolu krem şantili pasta, Kakao çok faydalıdır. İnsana enerji verir. Mineral bakımından oldukça zengindir. Kolesterol içermez. Stresi azaltır, hazımsızlığı...
Devamını Oku

Eti Kakaolu Bisküvi

Eti kakaolu bisküvi, etinin gelenekselleşmiş eşsiz lezzetlerinden biri olan eti kakaolu bisküvi muhteşem bir tadı var, denedim denemenizi tavsiye ederim...
Devamını Oku

Kakao Yağı

Kakao yağı, kakao yağı raf ömrü uzun olan ve antioksidan bakımından zengin bir bitkisel yağdır. Antioksidan özelliği ile özellikle ciltte meydana gelen ...
Devamını Oku

Kakao Çekirdeği

Kakao ÇekirdeğiKakao çekirdekleri, Theobroma cacao ağaçlarının tohumlarıdır. Sıcak ve rutubetli Ekvator kuşağında yetişir. En ...
Devamını Oku

Kakaolu Sade Kek

Çikolatalı Sade Kek, gayet pratik, çikolata sevenler için harika bir tat olmakla beraber yapım kolaylığıyla da ev hanımları için vazgeçilmez tercihlerden bir...
Devamını Oku

Kakaolu Şerbetli Tatlı

Kakaolu şerbetli tatlı, damaklara hitap ederek muhteşem bir lezzet sunan, yumuşak kıvamı ile ağızlar da dağılan bir tatlı tarifidir. Diğer tatlıların ya...
Devamını Oku

Kakaolu Top Kurabiye

Kakaolu Top Kurabiye, kolay, pratik hem de lezzetli bir kurabiyedir. Az malzeme ile enfes bir kurabiye tarifi arayıp da bulamayanlar için, işte size kakaolu ...
Devamını Oku

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye

Kakaolu bonibonlukurabiye, bilhassa çocukların ilk gördüklerinde akıllarından hiç çıkmayacak özellikte olan bu tarifi onlara güzel bir sürpriz yapmak is...
Devamını Oku

Yumuşak Kakaolu Kek

Yumuşak Kakaolu Kek, bu kek hem tadıyla hem yumuşacık olmasıyla sık, sık yapacağınız ve yerken kesinlikle zevk alacağınız bir kek. Yumuşak kakaolu keki, emin...
Devamını Oku

Gebelikte Kakao Yağı

Gebelikte Kakao Yağı: Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen ve uzun raf ömrü ile dayanıklı bir yapıdadır. Çikolata başta olmak üzere gıda sektöründe çoğu ...
Devamını Oku

Kakao Tozu

Kakao tozuKakao tozu, çikolata yapımının ham maddesidir. Orta ve kuzey Amerika'da yetişen kakao ağacının meyvesinden yetişir v...
Devamını Oku

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye

Haşhaşlı kakaolu kurabiye, bu kurabiyede haşhaş olduğundan çok faydalıdır. Ağrıyı keser, solunumda faydalıdır. Meshane iltihabına, raşitizme, bazı hastalıkla...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek

Hindistan cevizli kakaolu kek, pek çok kişinin damak zevkine hitap edebilecek lezzetli bir kektir. Kek ve tatlılarda kendine has lezzetiyle Hindistan cevizin...
Devamını Oku

Kakaolu Sos

Kakaolu Sos, kakao sevenler için özellikle, kek, kurabiye, yaş pasta yapımında üzerini süslemek için yapılabilecek basit tarifler ile pastaları süsleyecek le...
Devamını Oku

Kakao

KakaoKakaonun ismi“antil“yerlilerinden gelir. Vatanı tropik Amerika ve Batı Afrika'dır. Bazı bilginlere göre Meksika, bir kısm...
Devamını Oku

Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye

Kakaolu damla çikolatalı kurabiye, özellikle çocukların ve çay saatlerinin vazgeçilmez en güzel lezzetlerinden birisi de kurabiyedir. Çoğunlukla kurabiye sad...
Devamını Oku

Kakaolu Top

Kakaolu top, mini mini toplar şeklinde kakao ile yapılan oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Kolaylıkla yapılması ile bilinen ve herkes tarafından old...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yoğurtlu Kakaolu Kek
Oktay Usta Kakaolu Kek
Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye
Kakaolu Krem Şantili Pasta
Eti Kakaolu Bisküvi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024