Kakaolu Muhallebi Malzemeleri
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti (veya 200 ml krema)
Kakaolu Muhallebi Yapılışı
- Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
- Göz göz kaynayıp kıvamı koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. İçine vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi veya çırpılmış kremayı muhallebiye ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökmeden önce tamamen soğuması için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Bisküvili Pastanın Hazırlanışı
- Bir borcama veya pasta tabanına bisküvileri dizin. Bisküvileri sütle ıslatarak daha yumuşak bir katman oluşturabilirsiniz.
- Soğuyan kakaolu muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Dilerseniz kat kat bisküvi ve muhallebi sıralayabilirsiniz.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletip iyice soğumasını ve katmanların birbirine iyice tutunmasını sağlayın.
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi, çikolata parçaları veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları
- Muhallebiyi pişirirken dibinin tutmaması için sürekli karıştırın
- Kakao oranını damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz
- Krem şantiyi muhallebi tamamen soğuduktan sonra ekleyin
- Buzdolabında bekletme süresi pastanın kıvamı için çok önemlidir
|