Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta

Kakaolu rulo pasta, gün geçtikçe insanlar tarafından daha da yaygınlaşan bir pasta çeşididir. Görüntüsü ve lezzeti ile öne çıkan bu pasta, yapımı için biraz el becerisi gerektirir. Ancak, ülkemizdeki birçok kişi bu pastayı yapabilecek yetkinliktedir. Gerekli malzemeleri temin ederek, kakaolu rulo pastayı evlerinizde kolayca yapabilirsiniz. Böylece dışarıdan aldığınız birçok pastaya kıyasla çok daha lezzetli ve sağlıklı bir tatlıya sahip olacaksınız. Evde yapacağınız bu pasta, dışarıda satılan en sağlıklı pastalardan bile daha sağlıklı olacaktır.

Kakaolu rulo pastanın yapılışı aslında oldukça kolaydır. Ancak, bu pastanın yapılışı sırasında insanlar genellikle rulo yaparken zorluk yaşarlar. Bu nedenle birçok kişi bu pastayı yapmaktan kaçınabilir. Aslında, kakaolu rulo pasta yapılışından bu kadar korkmaya gerek yoktur. Çünkü bu pastanın yapılışı, birazdan vereceğim tarif ile çok daha kolay olacaktır. Eğer sizler de bu lezzetli ve gösterişli pastayı yapmak istiyorsanız, şimdi vereceğim tarifi takip ederek bu lezzeti elde edebilirsiniz. Son olarak, kakaolu rulo pasta yapılışında pandispanya ve krema için ayrı ayrı malzemeler gerekecektir. Bu nedenle malzemeleri bu duruma göre ayarlamanız gerekecektir.

Kakaolu Rulo Pasta Malzemeleri

  • Dört adet yumurta
  • Bir paket vanilya
  • Beş çorba kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir buçuk su bardağı buğday unu
  • Bir su bardağı şeker
  • Üç su bardağı süt
  • Bir çay bardağı un
  • İki çay bardağı toz şeker
  • İki çorba kaşığı mısır nişastası
  • Bir paket vanilya
  • İki adet yumurta sarısı

Kakaolu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Kakaolu rulo pasta yapılışında öncelikle krema hazırlamanız gerekecektir. Bunun için uygun ve geniş bir kap içerisine, vanilya hariç, malzemelerde belirtilen krema malzemelerini ekleyin. Bu kabı ocağın orta gözüne koyarak çırpma teli ile bol bol çırpın. Siz çırparken aynı zamanda kremayı ocakta pişirin.

Bir süre sonra krema kaynamaya başlayacaktır. Bu arada iyi bir gözlem yaparak kremayı bir iki kez karıştırın ve daha sonra vanilyayı ekleyin. Son kez karıştırarak ocağı kapatın. Bu karışımı ılıyana kadar ara ara karıştırarak bekletin. Bu şekilde karıştırma işlemini yaparsanız, kremanın kabuk bağlamasını engellemiş olursunuz.

Bu aşamada artık krema hazır. Şimdi pandispanya yapılışına geçelim. İlk olarak bir kap içerisine dört adet yumurtayı kırın. Yumurtaları iyice çırpın. Bu şekilde yumurta karıştıktan sonra, şekerleri ekleyerek şeker ile yumurtayı iyice karıştırın.

Bir sonraki aşamada, kalan diğer malzemeleri şekerli yumurta üzerine ekleyip bol bol çırpın. Artık son aşamalara geldik sayılır. Şimdi fırın tepsisinin dibini tereyağı ile ya da sıvı yağ ile yağlayın. İsterseniz tepsi üzerine yağlı kâğıt serebilirsiniz. Şimdi fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısınmasını sağlayın. Fırın ısınırken hazırlamış olduğunuz pandispanyayı tepsiye döküp fırına atın.

Son aşamada artık kekiniz pişmiştir. Şimdi kekin üzerine kremayı dökerek kekin her yerine yayın. Daha sonra bu keki rulo şekline getirerek buzdolabında en az iki saat bekletin. Artık kakaolu rulo pasta hazır. Daha sonra dilimleyerek bu pastayı tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Kakao Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri